logoZUSSsymbooldef.jpg

Shantala babymassage

Ook voor een cursus shantala babymassage kun je terecht bij ons.

Wij bieden deze cursus in groepsverband, in drie biijeenkomsten aan. Wij leren je de shantala babymassage technieken toe te passen op je baby. 

Shantala-babymassage is in de eerste plaats een leuke manier van contactmaken met je baby. Het is een ontspannen en liefdevolle manier om je baby beter te leren kennen en begrijpen. Deze praktische, eenvoudige massage is een goede aanvulling op de dagelijkse verzorging. De massage werkt ontspannend en rustgevend bij darmkrampjes, overgevoeligheid en onrustige baby’s. Babymassage bevordert de groei, de doorbloeding van de huid en stimuleert de zintuigen.

Eigenlijk is massage een te groot woord. Bij babymassage leer je je baby zó aan te raken, dat zowel je baby als jijzelf er gelukkig van wordt. Liefdevolle aanraking behoort tot de belangrijkste levensbehoeften van een baby. Door babymassage wordt het contact met je baby intensiever, het geeft rust en ontspanning, óók aan jou als verzorger.

Inmiddels is ook wetenschappelijk aangetoond dat babymassage goed is voor de ontwikkeling en een helende werking heeft. Het bevordert een veilige hechting, de band tussen jou en je baby wordt versterkt. Dat is niet alleen voor nu, maar ook voor later heel belangrijk en kan veel gedragsproblemen voorkomen. Daarom is babymassage niet alleen geschikt voor baby’s met 'problemen', maar voor alle baby’s het mooiste geschenk wat je ze kan geven.

 

foto babymassage.jpg